İsrail hapisanelerindeki Filistinliler arasında koronavirüs vakaları günden güne artıyor

İsrail hapisanelerindeki Filistinliler arasında koronavirüs vakaları günden güne artıyor

İsrail hapishanelerinde koronavirüse yakalanan Filistinli esirlerin sayısı 140'a yükseldi.

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti basın danışmanı Hasan Abdurabbih İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerden koronavirüs hastalığına yakalananların sayısının 140'ı bulduğunu dile getirdi.

Abdurabbih, koronavirüse yakalanan son esirin de Cenin ahalisinden Ahmed Ebu Seriyye olduğunu ve işgal cezaevleri yönetiminin Nakab Cezaevi'nin 18 nolu koğuşunu da esirlerden birinin koronavirüse yakalanmış olabileceği şüphesi sebebiyle kapattığını belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Hasan Abdurabbih 20 Aralık Pazar günü sabah Filistin'in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, uluslararası kamuoyunun İsrail yönetiminin Filistinli esirlerin hayatları ve sağlıkları için gerekli yükümlülükleri yerine getirmek zorunda olduğunu ortaya koyan Dördüncü Cenevre Anlaşması'nın şartlarına uymaya İsrail yönetimini zorlama konusunda ahlaki bir sorumluluk taşıdığına değindi. 

Abdurabbih açıklamasında aynı zamanda dünyadaki insan hakları kuruluşlarını İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin hayatlarının kurtarılması için müdahalede bulunmaya çağırdı. 

Filistinli esirlerin koronavirüsten korunması için İsrail yönetimi tarafından gereken tedbirlerin alınmadığı, esirlerin koronavirüsün yayılmasından korunmak için kullanacakları malzemelerin temin edilmediği veya kantinlerde çok yüksek fiyatlarla satıldığı konusunda daha önce Filistin'deki insan hakları kuruluşları tarafından bilgilendirmeler yapılmıştı. 

İsrail hapishanelerinde Filistinli esirler sağlık açısından son derece olumsuz ve riskli ortamlarda tutuluyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.