'İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin yaşadığı koşullar utanç verici'

'İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin yaşadığı koşullar utanç verici'

İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinliler zor koşullarla yüzleşiyor.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti tarafından yapılan açıklamaya göre, avukat Caklin el-Fararca, Etzion cezaevindeki bazı Filistinli esirleri ziyaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'in haberine göre heyet, Filistinli esirlerin şiddetli soğuktan muzdarip olduklarını, yiyecekten yoksun bırakıldıklarını ve boş su kaplarında ihtiyaçlarını giderdiklerini aktardı.

Esirlerin kaldığı hapishanelerin koşullarının insanlık için utanç verici olduğunu belirten Heyet, 22 esirin hijyen eksikliği, vücutlarını yiyip bitiren şiddetli soğuklar ve yetersiz yiyecek problemleriyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Diğer yandan hapishane temizliğine önem verilmediğine, kötü kokuların her yeri sardığına, koğuşların küçük ve kalabalık olduğuna, yemeklerin de doyuruculuktan uzaklığına dikkat çekilen açıklamada, kışlık kıyafet ve battaniyelerin temin edilmediği ayrıca tuvaletlerin bozuk olmasından ötürü esirlerin boş plastik su kaplarında ihtiyaçlarını gidermek zorunda bırakıldıklarına yer verildi.

Son olarak Heyet, İsrail zindanlarındaki durumun kelimelerle ifade edilemeyecek kadar kötü, koşulların tehlikeli ve içler acısı olduğunu, bu nedenle de uluslararası sivil toplum kuruluşlarının bu dramı durdurmak için acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Filistin Esirler Kulübü, İsrail yönetimi hapishanelerinde kasım ayına kadar, 41’i kadın, 170’i çocuk ve 380’i idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 4.400 Filistinli esir bulunduğunu bildirdi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.