"İsrail ile Endonezya arasında normalleşme görüşmeleri sürüyor"

"İsrail ile Endonezya arasında normalleşme görüşmeleri sürüyor"

İsrailli yetkililer, Endonezya ile normalleşme sürecinde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan İsrailli bir yetkili Perşembe günü yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik devam eden saldırılara rağmen İsrail'in Endonezya ile ilişkilerini normalleştirme yolunda ilerleme kaydettiğini söyledi.

Buna göre normalleşme sürecinde İsrail, Endonezya'nın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyeliğinin önünü açmayı taahhüt ediyor.

Haberler İsrail ve Endonezya yetkilileriyle OECD Genel Sekreteri arasında aylar süren görüşmelerin ardından geldi.

Endonezya'non OECD'ye katılım süreci Şubat ayında başlamış, ancak İsrail'in diplomatik ilişkilerinin olmaması nedeniyle buna itiraz ettiği bildirilmişti.

Bir ülkenin OECD'ye katılabilmesi için tüm üyelerin onayını alması gerekiyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Endonezya'nın OECD'ye katılabilmesi için normalleşmenin gerekli olduğunda ısrar ediyor.

İsrail'in bu hafta Endonezya'nın ilk kez Gazze'ye havadan insani yardım atmasına izin vermesi de iddiaları destekleyen bir gelişme olarak görülüyor.

Endonezya ise uzun süredir normalleşme iddialarını yalanlıyor ve bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar bunun gerçekleşmeyeceği konusunda ısrar ediyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum