İsrail ile Ürdün arasında üst düzey görüşme

İsrail ile Ürdün arasında üst düzey görüşme

ABD Başkanı Joe Biden ziyareti öncesi, Orta Doğu'da diplomasi trafiği devam ediyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog geçtiğimiz gün Ürdün Kralı II. Abdullah'ın daveti üzerine Amman'a gitti.

Herzog'un bürosundan yapılan açıklamada, "Joe Biden'ın Orta Doğu ziyareti öncesinde, bölgedeki diplomatik gelişimlerin bir parçası olarak Cumhurbaşkanı Isaac Herzog bu hafta Majesteleri Kral II. Abdullah ile Ürdün'deki kraliyet sarayında görüşmelerde bulunmuştur." denildi.

İsrail-Ürdün istikrarlı ilişkileri devam ettirilecek

Cumhurbaşkanı Herzog ve Ürdün Kralı II. Abdullah'ın arasında gerçekleşen görüşmelerde, hem ikili hem bölgesel düzeyde mühim stratejik meselelerin ele alındığı belirtildi. Al Monitor'ın haberine göre ziyarette ayrıca, İsrail-Ürdün istikrarlı ilişkilerin sürdürülmesi ve bölgede bulunan tüm aktörlerle diyalog ihtiyacının öneminden bahsedildi.

Herzog ve II. Abdullah son olarak, Müslümanların Harem-ül Şerif, Yahudilerin ise Tapınak Tepesindeki bölgeye giren İsrailliler ve Filistinliler arasında yaşanan gerilimler sırasında bir araya gelmişti. Abdullah, bölgede İsraillilere yönelik "terör saldırılarını" kınamış ve Herzog, Ürdün Kralının açıklamasını memnuniyetle karşılamıştı.

Öte yandan Ürdün'den askeri yetkililerin geçtiğimiz mart ayında Mısır'da ABD öncülüğündeki güvenlik toplantısına katıldığı iddia ediliyor. Toplantıda İsrail birçok Orta Doğu ülkesinin de katılım sağladığı belirtilirken, ana meselenin İran tehdidine karşı alınması gereken önlemlerin ve bölgesel iş birliğinin sağlanmasına yönelik olduğu ifade ediliyor.

Ürdün: İsrail'in bulunduğu bir askeri ittifaka dair görüşmeler yok

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi El Cezire'ye yaptığı konuşmasında, İsrail'in ihtiva ettiği bir askeri ittifakın (kurulması) konusunda herhangi bir müzakere olmadığını ve böylesi bir konunun ABD Başkanı Joe Biden'ın bölge ziyaretinde görüşülecek meseleler arasında yer almadığını vurguladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.