İsrail İletişim Bakanı'ndan hükümeti eleştiren Haaretz'e yaptırım teklifi

İsrail İletişim Bakanı'ndan hükümeti eleştiren Haaretz'e yaptırım teklifi

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Haaretz gazetesine yaptırım uygulanmasını önerdi.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Haaretz gazetesinin "savaş sırasında İsrail Devleti'ne karşı yürüttüğü bozguncu ve yalan propagandaları" gerekçe göstererek, Haaretz'e yaptırım uygulanmasını teklif etti.

Karhi, Haaretz ile herhangi bir devlet reklamı, abonelik ya da diğer ticari bağlantıların durdurulmasını öngören bir hükümet kararı alınmasını önerdi.

Kabine Sekreteri Yossi Fuchs'a yazdığı mektupta Karhi, Haaretz'i savaşla ilgili tutumu nedeniyle kınadı. Karhi devletin gazeteyle yeni bir ticari anlaşma yapmamasını, parası ödenmiş olsa bile tüm reklamları durdurmasını ve henüz yerine getirilmemiş ödemelerin engellemesini istedi.

Karhi, Haaretz gazetesinin savaşın hedeflerini baltaladığını, askeri çabaları ve toplumsal direnci zayıflattığını belirterek, bu konuda kendisine çok sayıda şikayet geldiğini söyledi.

Haaretz'in bazı makalelerinin "suç eşiğini aşmış bile olabileceğini" iddia eden Karhi, bunun "ilgili makamlar tarafından inceleneceğini" kaydetti.

Haaretz, 7 Ekim'den bu yana Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetini eleştiren birçok yayına imza atmıştı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.