İsrail: İran bu saldırıdan cezasız kurtulamayacak

İsrail: İran bu saldırıdan cezasız kurtulamayacak

İsrail ordu sözcüsü Hagari, "Bölgede bu saldırganlığa izin vermeyeceğiz" dedi.

İsrail ordusu Salı günü yaptığı açıklamada, İran'ın geçtiğimiz hafta sonu İsrail'e yönelik eşi benzeri görülmemiş bir füze ve insansız hava aracı dalgası başlatmasının ardından İran'ın bu işten "cezasız kurtulamayacağını" söyledi.

Askeri Sözcü Tuğamiral Daniel Hagari, Julis askeri üssünde durdurulan bir füzenin kalıntılarını gösterirken gazetecilere verdiği demeçte "İran bu saldırıdan yara almadan kurtulamayacak" dedi.

İngilizce konuşan Hagari, "Bölgede bu saldırganlığa izin vermeyeceğiz" dedi.

Dünya "İran'ın nükleer tehdidinden" bahsederken, Tahran’ın "İsrail'in karşısında bir ateş çemberi oluşturmak anlamına gelen konvansiyonel bir tehdit oluşturduğunu" söyledi.

İran Cumartesi günü geç saatlerden Pazar sabahına kadar İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı, seyir füzesi ve balistik füze fırlattı ancak ülkenin güneyindeki bir askeri üs de dahil olmak üzere sadece küçük çaplı hasara yol açtı.

İsrail tarafından yapılan açıklamada İran'ın fırlattığı insansız hava aracı ve füzelerin tamamına yakınının engellendiği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum