İsrail İran'ı bölgesel bir savaşa sürüklemek mi istiyor?

İsrail İran'ı bölgesel bir savaşa sürüklemek mi istiyor?

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlediği saldırının ardından bölgede tansiyon bir kez daha yükseldi.

İsrail bugün öğle saatlerinde Suriye'nin başkenti Şam'da İran'a ait bir konsolosluk binasını hedef aldı.

Şam'daki İran Büyükelçiliğinin bitişiğinde yer alan binaya yönelik saldırıda İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey üç generali öldü.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, saldırının ardından yaptığı açıklamada "Bu saldırıyı tüm diplomatik normların ve uluslararası anlaşmaların ihlali olarak görüyoruz ve sonuçlarından Siyonistleri sorumlu tutuyoruz. Uluslararası toplum bu suçlara karşı kararlı bir şekilde harekete geçmelidir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan uzmanlar İsrail'in İran'ı bölgesel bir savaşa sürüklediği görüşünde.

International Crisis Group'un İran Projesi Direktörü Ali Vaez, İsrail'in İran'ın Suriye'deki konsolosluğuna düzenlediği saldırının "başka bir ülkeyi kendi topraklarında hedef almaya benzediğini" ifade etti.

Al Jazeera'ya konuşan Vaez şu ifadeleri kullandı:

"Genel olarak bu hala düşük gerilimli bir bölgesel savaş gibi görünüyor. Henüz topyekun bir bölgesel çatışma değil ama İsrail'in çatışmayı genişletmek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığı görülüyor.

Bu İsrail'i kazan-kazan durumuna sokuyor çünkü İsrail, İran'ın bölgesel bir savaşa sürüklenmek istemediğini biliyor. Bu nedenle Suriye'deki İran varlıklarına ve personeline yönelik saldırılarını artırırsa muhtemelen bu kendisine bir bedele mal olmayacak. İran karşılık verir ve misilleme yaparsa, bu İsrail adına savaşı genişletmek için haklı bir bahane olacak."

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum