İsrail Kudüs'te Müslümanlara ait tarihi mezarlığı yıkmaya devam ediyor

İsrail Kudüs'te Müslümanlara ait tarihi mezarlığı yıkmaya devam ediyor

İsrail güçleri Eski Kudüs'ün doğu surlarının arkasında ve Baburrahme Mezarlığı'nın devamındaki alanda yer alan tarihi Yusufiyye Mezarlığı'ndaki yıkım faaliyetlerini sürdürüyor.

İsrail güçleri Eski Kudüs'ün doğu surlarının arkasında ve Baburrahme Mezarlığı'nın devamındaki alanda yer alan tarihi Yusufiyye Mezarlığı'ndaki yıkım faaliyetlerini sürdürüyor. İsrail belediyesi dün (3 Kasım Çarşamba) yıkım faaliyetlerinde onuncu gününe ulaştı.

Kudüs'teki İslami Mezarlıkları Koruma Komitesi Başkanı Mustafa Ebu Zuhre yaptığı basın açıklamasında belediye ekiplerinin Yusufiyye Mezarlığı'nda on günden beri yıkım ve Yahudileştirme faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekti.

Eski Şehir surlarının hemen yanı başında, surlar üzerindeki Esbat Kapısı'nın çıkışında ve Mescidi Aksa'nın çok yakınında olması sebebiyle Yusufiyye Mezarlığı stratejik açıdan önemli bir konumda yer aldığı gibi aynı zamanda Kudüs'ün en eski mezarlıklarından biri niteliğinde. Kudüs ahalisi buraya sahip çıkmak için mücadele verdi. Ancak İsrail güçleri yıkım ve mezarları kazma faaliyetlerini sürdürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Mezarlıkta Kudüs ahalisinden birçok kişinin yakınlarının ilim adamlarının ve gerek Filistin'in değişik bölgelerinden, gerekse Arap dünyasından buraya gelen ve İsrail ile savaşta yaşamını yitiren kişilerin kabirlerinin bulunduğu belirtiliyor.

Kudüs'ün İslami kimliğini değiştirmek isteyen İsrail Yusufiyye Mezarlığı'nı da tamamen yıkarak Tevrat Parkı'na dönüştürmeyi planlıyor.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.