İsrail Lübnan'ın derinliklerinde hava saldırıları düzenledi

İsrail Lübnan'ın derinliklerinde hava saldırıları düzenledi

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesi boyunca, sınırın ötesine roketler fırlatan silahlı grup Hizbullah'a karşı hava saldırıları düzenliyor.

Bölgedeki görgü tanıklarının aktardığına göre, Pazartesi günü akşam saatlerinde Lübnan'ın sahil bölgelerinden biri olan İsrail sınırının yaklaşık 60 kilometre kuzeyindeki Gaziye kasabası yakınlarında iki hava saldırısı düzenlendi.

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesi boyunca, sınırın ötesine roketler fırlatan Hizbullah'a karşı zaman zaman hava saldırıları düzenliyor. Ancak son saldırı sınır bölgesinin oldukça gerisinde.

Saldırıyla ilgili İsrail veya Hizbullah tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Öte yandan İsrail Lübnan ve Suriye içlerinde gerçekleştirdiği saldırıları sorumluluğunu üstlenmiyor.

Lübnan Hizbullah'ı ise İsrail'in ülkenin derinliklerinde gerçekleştirdiği saldırılar karşısında şu ana dek herhangi bir büyük refleks göstermedi. Örgüt halen sınır hattındaki İsrail ordu karakollarını ve iletişim antenlerini hedef almayı sürdürüyor.

Gaziye kasabası konumu:

"İsrail'in döktüğü kanın intikamı kanla alınacak"

İran destekli Hizbullah lideri Hasan Nasrallah geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada İsrail'in Lübnanlı sivilleri öldürmesinin bedelini "kanla" ödeyeceğini söyleyerek İsrail'i tehdit etmişti.

İsrail'in geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlediği hava saldırılarında güney Lübnan'da 5'i çocuk olmak üzere en az 10 sivil hayatını kaybetmiş, saldırılarda üç Hizbullah savaşçısı da ölmüştü.

Nasrallah bu saldırıların ardından yaptığı açıklamada, "Kadınlarımız ve çocuklarımız öldürüldü, düşman onların kanını dökmenin bedelini kanla ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum