İsrail meclisi yargı reformunun kritik maddesini onayladı

İsrail meclisi yargı reformunun kritik maddesini onayladı

İsrail meclisi Knesset, ülkede tartışmalara yol açan yargı reformunun önemli maddelerinden birini onayladı.

İsrail meclisi Knesset bugün, devam eden tartışmalara rağmen, ülkeyi ikiye bölgen yargı reformunun önemli maddelerinden birini oyladı.

Yapılan üç oylamanın ardından, yargı reformunun kritik maddelerinden olarak görülen "uygunluk" maddesi 64 evet oyuyla kabul edildi.

Muhalefet ise oylamayı boykot etti. Oylamadan önce taraflar arasında uzlaşının sağlanması ve teklifin görüşülmesinin ertelenmesine dair girişimler ise başarısız oldu.

Yargı reformunun 5 kritik maddesinden biri olarak görülen "uygunluk" maddesi, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin yapacağı uygunluk denetimlerinde usulü değiştirmeyi kapsıyor. Söz konusu maddenin onaylanmasıyla birlikte mahkemeye, İsrail hükümetinin veya idari makamların aldığı kararlara karşı "anayasal yasalara uygunluk" itirazı yapılamayacak.

Bu durum İsrail hükümetine yargı makamları karşısında bir üstünlük vermesi, kararların hukuk tarafından denetlenememesi sonucunu doğuracak.

Yasanın onaylanmasının İsrail'de tansiyonu artırması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.