İsrail medyası: Hamas ile ABD arasındaki görüşmeler yeniden başladı
Hamas daha önce yaptığı açıklamada kendilerine sunulan ateşkes planını kabul ettiklerini belirtmişti.
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkes sağlanması için her türlü öneriye açık olduğunu teyit ederken, İsrail medyası Washington ile Hamas arasındaki görüşmelerin son günlerde yeniden başladığını duyurdu.
Hamas Cumartesi günü yaptığı açıklamada arabulucuların 18 Ağustos'taki ateşkes önerisini Filistinli gruplarla birlikte kabul ettiğini bir kez daha yinelediğini ifade etti.
Hareket, “kalıcı bir ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden kapsamlı bir şekilde çekilmesi, koşulsuz insani yardım girişi ve arabulucular aracılığıyla müzakereler yoluyla gerçek bir esir değişimi sağlayacak her türlü fikir ve öneriye açık olduğunu” teyit etti.
Hamas'ın kabul ettiği Gazze ateşkes planının detayları neler?
Müzakereler
İsrail gazetesi Israel Hayom diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Washington ile Hamas arasındaki görüşmelerin haftalar süren bir aradan sonra yeniden başladığını duyurdu.
Gazete, kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ABD tarafının Hamas'a, Donald Trump'ın temsilcisi Steve Witkoff'un planı temelinde ilk aşamada savaşın durdurulabileceğini bildirdiğini de ekledi.
İlk aşamada, İsrail'in çekileceği bölgelere uluslararası güç ve kurumların girmesi de dahil olmak üzere tam bir çözüme yönelik pratik adımların atılacağını kaydeden gazete, bu güç ve kurumlar söz konusu bölgelerin sivil ve güvenlik sorumluluğunu üstleneceğini belirtti.
Kaynak: Mepa News
