İsrail Mısır'a doğal gaz ihracatını artırıyor

İsrail Mısır'a doğal gaz ihracatını artırıyor

İsrail'in artan talep üzerine Mısır'a ihraç ettiği doğal gazın miktarını artırdığı bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

İsrail, Mısır'da artan talebi karşılamak için Tamar gaz sahasındaki üretimi artırdı.

İsrail 7 Ekim'den sonra Mısır'a gaz arzını geçici bir süre azaltmıştı.

Chevron'un da aralarında bulunduğu Tamar yatırım ortakları, üretim ve ihracat tesislerini artırmak için Doğu Akdeniz gaz sahasına milyonlarca dolar yatırım yapılacağını söyledi.

Reuters'a göre 24 milyon dolarlık yatırım, üretimin günde 28 milyon metreküpten 45 milyon metreküpe çıkarılmasını ve karadaki tesislerin geliştirilmesini amaçlıyor.

Kendisi de bir doğal gaz üreticisi olan Mısır iç talebi karşılayacak kadar üretim yapamıyor. Mısır doğal gazının çoğunu İsrail'den alıyor. Satın alınan gazın bir kısmı iç tüketimde bir kısmı ise LNG olarak ihraç edilmekte kullanılıyor.

Mada Masr'ın haberine göre Mısır istihbaratıyla bağlantılı Blue Ocean Energy enerji ithalat firması, Mısır'a tedariki artırmak için Tamar tesisinin ortaklarıyla kısa süre önce bir anlaşma imzaladı.

Enerji kıtlığı Mısır'da, özellikle de kırsal bölgelerde elektrik kesintilerine yol açıyordu ve Mısır'ın LNG ihracatını olumsuz etkiliyordu.

İsrail'in artan doğal gaz ihracatıyla birlikte, 7 Ekim sonrası yaşadığı ekonomik kayıpları kısmen telafi etmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.