İsrail ordusu Batı Şeria'daki Cenin kampına baskın düzenledi, hastaneleri kuşattı

İsrail ordusu Batı Şeria'daki Cenin kampına baskın düzenledi, hastaneleri kuşattı

Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen insansız hava aracı saldırısında en az üç kişi hayatını kaybederken, çok sayıda İsrail askeri de kente girdi.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine büyük bir baskın düzenlemesi sonucu birçok hastane kuşatıldı ve en az beş kişi katledildi.

Filistinli kaynaklara göre, gece başlayan ve Cuma günü de devam eden baskında en az 14 kişi de yaralandı.

İsrail güçleri bölgedeki İbn Sina Hastanesi'ne yönelik de baskın gerçekleştirdi.

Hayatını kaybeden beş kişi Cenin mülteci kampına düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybetti. Gazze'deki savaş devam ederken Batı Şeria'da hava saldırıları daha sık görülmeye başlandı.

Filistin resmi haber ajansı Wafa'nın bildirdiğine göre, acil yardım ekiplerinin yaralılara ulaşması da İsrail güçleri tarafından engellendi.

Perşembe günü saat 22.30 sularında İsrail ordusu en az 80 askeri araçla Cenin kentine girerek Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Al Jazeera'den Sara Hayrat işgal altındaki Doğu Kudüs'ten "Düzinelerce zırhlı araç geldi, buldozerler de vardı, arabalara zarar verdiler, yollara zarar verdiler" dedi.

Yaklaşık 8 saat süren baskında en az dört hastane İsrail askerleri tarafından kuşatıldı.

Hayrat, "İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın en büyük hastanelerinden biri olan İbn Sina Hastanesi'ne geldi. Buraya baskın düzenleyerek sağlık personelinden ellerini havaya kaldırmalarını ve hastaneyi boşaltmalarını istediler" dedi.

Hastanedeki bazı doktorların buna uymayı ve hastaneyi boşaltmayı reddetmesi üzerine iki sağlık görevlisi tutuklandı.

Al Jazeera muhabiri Hayrat, "Bu olayın neredeyse her gün yoğun çatışmaların yaşandığı Cenin mülteci kampında gerçekleştiğini belirtmek önemli... Ancak bu özel baskının niteliği gerçekten inanılmaz. Sadece bir hastane olması değil, İsrail güçlerinin içeri giriş şekli de inanılmaz" dedi.

İsrail'in 7 Ekim'de Hamas'a karşı başlattığı ve Gazze Şeridi'nde en az 11,500 kişinin ölümüne neden olan saldırılardan bu yana Batı Şeria'da tansiyon oldukça yüksek.

Filistin resmi haber ajansı Wafa ayrıca İsrail güçlerinin Cuma günü Ramallah'ın batısındaki bir kasabada birçok eve baskın düzenlediğini ve en az 28 kişiyi tutukladığını bildirdi.

Perşembe günü üç Filistinli Batı Şeria'daki bir kontrol noktasında ateş açtıktan sonra İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü. İsrailli yetkililere göre saldırıda bir İsrail askeri de öldü.

7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'daki İsrail baskınlarında en az 203 Filistinli hayatını kaybetti, 3000'e yakın Filistinli de gözaltına alındı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.