İsrail ordusu: Bu bizim 11 Eylül'ümüz

İsrail ordusu: Bu bizim 11 Eylül'ümüz

İsrail ordusundan Binbaşı Nir Dinar, "Bu bizim 11 Eylül’ümüz. Bizi gafil avladılar" dedi.

İsrail ordusundan Binbaşı Nir Dinar, "Bu bizim 11 Eylül’ümüz. Bizi gafil avladılar" dedi.

İsrailli Yarbay Jonathan Conricus da saldırıları ABD tarihindeki iki olayla karşılaştırdı: “Bu 11 Eylül ve Pearl Harbor’un birleşmesi gibi. Bu, İsrail tarihinin açık ara en kötü günü. Daha önce hiçbir zaman bu kadar çok İsrailli -bırakın düşman faaliyetini- bir günde tek bir şey yüzünden öldürülmemişti.”

11 Eylül 2001’de El Kaide, ABD’de dört yolcu uçağını kaçırarak İkiz Kuleler ve Pentagon’a saldırmıştı. Saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi ölmüştü.

Pearl Harbor Saldırısı’ysa Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri’nin 7 Aralık 1941 sabahı ABD’de Hawaii adalarının Oahu adasında bulunan Pasifik Filosu ve Pearl Harbor askerî üslerine karşı düzenlediği sürpriz saldırıya verilen isim. Saldırı sonucu 2 bin 403 ABD askeri ile 68 sivil ölürken, ABD Müttefikler’in yanında İkinci Dünya Savaşı’na katılmıştı.

Ne olmuştu?

Hamas’ın askeri kanadı İzettin Kassam Tugayları öncülüğündeki Filistinli gruplar 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik "Aksa Tufanı" adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yerleşimlerine binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar İsrail'e girmişti. Bunun üzerine İsrail karşı saldırı olarak Gazze Şeridi’ni bombalamaya başlamıştı.

Resmi verilere göre ölen İsrailli sayısı 700’ü geçti, yaralı sayısı 2 bini aşkın. 750 kişi de kayıp.

Kaynak: Diken, Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum