İsrail ordusu Gazze kuzeyindeki bazı noktalardan çekildi

İsrail ordusu Gazze kuzeyindeki bazı noktalardan çekildi

İsrail ordu güçlerinin Gazze Şeridi kuzeyinde işgal ettikleri bazı bölgelerden geri çekildikleri bildirildi.

(Fotoğraf: Enes eş Şerif)

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'de başlayan çatışmalar sürerken, İsrail ordusunun 2023 yılı Ekim ayı sonlarından bu yana varlık gösterdikleri bazı noktalardan çekildikleri bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan aktardığı habere göre İsrail güçleri Gazze Şehri'nin kuzeybatısında bulunan Kerame Mahallesi ile Reşid Caddesi ve TEvam Kavşağı bölgelerinden çekildi.

İsrail ordusu bu noktalara 27 Ekim'de başlayan kara saldırısının ilk haftalarında girmişti.

Saldırılar sebebiyle bölgedeki evlerini terk etmek zorunda kalan Gazzelilerden bazıları, İsrail güçlerinin çekilmesinin ardından bölgeye geri döndü.

Bölgedeki evlerin tamamına yakının enkaz haline geldiği dikkat çekti.

İsrail ordusunun bu bölgelerden "Hamas'ı yenilgiye uğrattığını" ifade ederek çekildiği kaydediliyor. İsrail ordusu askeri varlığını azaltıp çekildiği bölgelerde saldırılar düzenlemeye ise devam ediyor.

İsrail ordusu bir süredir yedek birlikleri Gazze'den geri çekiyor ve saldırılarına düzenli askeri güçlerle devam ediyor.

İsrailli askeri yetkililer, yedek birliklerin geri çekilmesinin bir diğer sebebinin, bu kişilerin iş gücüne katılması ve İsrail ekonomisinin toparlanmasına yardımcı olması olduğunu ifade ediyor.

Gazze'deki çatışmaların 2024 yılı boyunca sürmesi beklendiğinden ve Lübnan sınırında çatışmaların artması endişe edildiğinden, yedek birliklere bir süreliğine izin verilebileceği kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.