İsrail ordusu Gazze'de 1.5 milyon sivilin sığındığı Mısır sınırına 4 kilometre mesafede

İsrail ordusu Gazze'de 1.5 milyon sivilin sığındığı Mısır sınırına 4 kilometre mesafede

İsrail ordu güçleri Gazze Şeridi'nde yaklaşık 1.5 milyon sivilin sığındığı Mısır sınırına doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin güneyinde saldırılarına devam eden İsrail ordu güçleri Han Yunus kentinin güneyine doğru ilerliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre İsrail güçleri gece saatlerinde Han Yunus'un güney ve güneydoğu eksenlerine yoğun bir bombardıman gerçekleştirdi. Bombardımanların ardından sabah saatlerinde İsrail güçleri Han Yunus doğusundaki Kizan en Neccar'a ilerledi.

İsrail güçlerinin burada sivillerin sığındığı Ebubekir Sıddık Okulu'nu kuşattığı belirtildi.

Söz konusu bölge Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır hattına yaklaşık 4 kilometre mesafede. Sınır hattında İsrail saldırılarından kaçan yaklaşık 1.5 milyon Filistinli yaşıyor.

Bölgenin konumu:

2.3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'ne İsrail saldırılarından kaçan 1 milyonu aşkın sivil, sınır hattındaki Refah ve çevresine sığınmış durumda.

Savaş öncesinde 300 bin olan Refah nüfusu 1.5 milyona yaklaştı.

Geriye kalan 800 bin kişinin önemli bir kısmı Gazze'nin güney ve orta kesimlerindeki bölgelerde yaşıyor. Bunlar arasında güneydeki Mevasi ve Han Yunus ile orta kesimdeki Deyr el Belah, Meğazi ve Nuseyrat bulunuyor.

Gazze kuzeyinde kalan nüfusun oranı ise tam olarak bilinmiyor. Kasım-Aralık aylarında İsrail bölgede yaklaşık 100 bin, ABD ise 300 bin Filistinli kaldığını ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.