İsrail ordusu Gazze'deki 'ölüm bölgelerinde' yüzlerce Filistinliyi katletti

İsrail ordusu Gazze'deki 'ölüm bölgelerinde' yüzlerce Filistinliyi katletti

İsrail ordusunun Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar zaman içerisinde gün yüzüne çıkıyor.

Yeni bir rapora göre İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde sivillerin hedef alındığı ve ayrım gözetmeksizin öldürüldüğü "ölüm bölgeleri" oluşturdu.

Haaretz'e konuşan üst düzey ordu yetkilileri ve cephede görev yapmış askerler, ordu güçlerinin sivilleri öldürdüğünü ve daha sonra "savaş bölgesi" olarak belirlenen belirli bir alanda bulundukları için "terörist olduklarını" iddia ettiklerini doğruladı.

Haaretz'e konuşan ordunun güney komutanlığından üst düzey bir subay "Her operasyondan sonra kaç teröristin öldürüldüğüne dair raporları duymak hayret verici Han Yunus ya da Cebaliye sokaklarında İsrail ile savaşan yüzlerce silahlı adamın olmadığını anlamak için dahi olmaya gerek yok." ifadelerini kullandı.

Subaylar ayrıca Haaretz'e "çatışma" ya da "öldürme" bölgelerinde öldürülen Filistinlilerden bazılarının, Gazze'nin kuzeyinde kıtlık korkusu artmaya devam ederken evlerine geri dönüyor ya da yiyecek arıyor olabileceğini de itiraf etti.

Buna göre İsrail askerleri konuşlandıkları bölgelerin çevresinde alanlar belirledi ve bu bölgelere giren kim olursa olsun onları öldürdü. İsrailli subaylar "Bu, bölgedeki güçlerimizin vurulmaması için İsrail ordusundan olmayan hiç kimsenin geçemeyeceği net kırmızı çizgiler anlamına geliyor. İnsanlar, özellikle de yetişkin erkekler, bölgeye girer girmez, silahsız olsalar bile vur ve öldür emri veriliyor." şeklinde konuştu.

İsrail ordusunca belirlenen ölüm bölgelerinde şimdiye dek yüzlerce Filistinlinin katledildiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.