İsrail ordusu: Gazze'deki savaş 2024 yılı boyunca devam edecek

İsrail ordusu: Gazze'deki savaş 2024 yılı boyunca devam edecek

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de saldırıların bu yıl boyunca devam edeceğini belirtti.

İsrail ordusu Gazze'deki savaşın 2024 yılı boyunca devam edeceğini söyledi.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari gazetecilere yaptığı açıklamada savaşın devam edeceğine vurgu yaparak "İsrail ordusu bu yıl boyunca ek görevler ve savaş için gerekli olacağını anlayarak önceden plan yapmalıdır. Savaşın hedefleri uzun süreli mücadele gerektiriyor ve biz de buna göre hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hagari, ordunun şu anda önümüzdeki aylarda birlikleri nasıl konuşlandıracağını planladığını kaydederken yedek askerlerin bir kısmının geri döneceğini açıkladı ve şöyle konuştu:

"Yedek askerlerin bir kısmı bu hafta ailelerine ve işlerine dönecek. Bu, ekonomi üzerindeki yükü önemli ölçüde hafifletecek ve gelecek yıl yapılacak faaliyetler için güç toplamalarını sağlayacak, çünkü çatışmalar devam edecek ve onlara ihtiyaç duyulacak."

Gazze'de İsrail saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. İsrail saldırılarında şimdiye dek 22 bine yakın kişi hayatını kaybederken 7 bini aşkın kişi de kayıp veya enkaz altında bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum