İsrail ordusu: Gazze'ye giren birlikler halen sahada

İsrail ordusu: Gazze'ye giren birlikler halen sahada

İsrailli Tuğamiral Hagari Cumartesi sabahı düzenlediği basın toplantısında, "Kuvvetlerimiz hala sahada ve savaşı sürdürüyor" dedi.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve kara saldırılarını genişletmesinin ardından İsrail saldırılarına "tam güçle" karşı koyma sözü verdi.

İsrail Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada Cuma gecesi Gazze'ye giren birliklerinin halen sahada olduğunu söyledi.

İsrail, 7 Ekim saldırısından bu yana Gazze'ye yönelik yoğun bir bombardıman gerçekleştiriyor. İsrail'in saldırılarında şu ana dek yüzde 70'nin kadın ve çocuklardan oluştuğu en az 7000 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrailli Tuğamiral Daniel Hagari Cumartesi sabahı düzenlediği basın toplantısında, "Kuvvetlerimiz hala sahada ve savaşı sürdürüyor" dedi.

Gazze Şeridi'ne yönelik hedef gözetmeyen İsrail bombardımanı nedeniyle bölgede telefon ve internet hizmetleri tamamen kesintiye uğradı.

"Ambulansların yaralılara ulaşması imkansız hale geldi"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, kesintinin ambulansların Gazze'deki yaralılara ulaşmasını "imkansız hale getirdiğini" söyledi.

Ghebreyesus X'te yaptığı paylaşımda "Bu koşullar altında hastaların tahliyesi ya da güvenli sığınacak bir yer bulmak mümkün değil" dedi.

DSÖ'nün de personel ve sağlık tesisleriyle iletişiminin kesildiği açıklandı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ise Gazze Şeridi içerisindeki İsrail güçleriyle çatışmaların devam ettiğini belirtiyor.

İsrailli Tuğamiral Hagari Cuma akşamı yaptığı açıklamada kara kuvvetlerinin Hamas tarafından kazılan tünellere ve diğer altyapılara yönelik kapsamlı hava saldırılarıyla birlikte operasyonlarını genişlettiğini söylemişti.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.