İsrail ordusu Hamas'ın rehineleri serbest bırakmasından endişe mi duyuyor?

İsrail ordusu Hamas'ın rehineleri serbest bırakmasından endişe mi duyuyor?

İsrail ordusunun Hamas'ın elindeki rehineleri serbest bırakmasının kara harekatının önüne geçmesinden endişe duyduğu ifade edildi.

Hamas, 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunda en az 220 İsrailliyi rehin alarak Gazze Şeridi'ne götürdü.

Şimdiye dek bu rehinelerden 4'ü serbest bırakılırken rehinelerin durumunun ne olacağı tartışmalara konu oldu.

İsrail basını, İsrail ordusunun Hamas'ın elindeki rehineleri serbest bırakmasından endişe duyduğunu ifade etti.

Buna göre İsrail ordusu, Hamas'ın daha fazla rehineyi serbest bırakmasının, İsrail siyasi liderliğinin kara harekâtını ertelemesine, hatta yarıda kesmesine yol açabileceğinden endişeli. Haberlere göre bu durum kara harekâtının ertelenmesi kararına katkıda bulundu.

Pazartesi günü New York Times, Beyaz Saray'ın İsrail'in kara harekâtını ertelemesini istediğini, böylece Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için müzakerelere ve insani yardımın Filistin bölgesine girmesine daha fazla zaman tanınacağını ifade etmişti.

Rehinelerin kademeli bir şekilde serbest bırakılmasının siyasi liderlik üzerindeki baskıyı artıracağı ve İsrail ordusunun harekatı erteleyebileceği de iddialar arasında.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.