İsrail ordusu Refah işgalini genişletiyor

İsrail ordusu Refah işgalini genişletiyor

İsrail ordu güçlerinin Refah kent merkezinde ilerleme kaydettiği bildirildi.

İsrail ordusu 6 Mayıs'ta başladığı Refah işgalini sürdürüyor.

Güney ve doğu eksenlerinden Refah bölgesine giren İsrail güçleriyle Filistinli direniş grupları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar dün Cineyne ve Selam mahallelerinde yoğunlaşmış, Kassam Tugayları İsrail ordusuna yönelik birçok saldırı düzenlediklerini belirtmişti.

İsrail ordusu ise bölgeye havadan ve karadan yoğun bombardımanlar gerçekleştirdi.

Bölge sakinleri, İsrail tanklarının bu sabah Refah'ta ilerleyerek Cineyne, Selam ve Brezilya Kampı bölgelerine girdiğini ifade etti.

Reuters'a konuşan bir Refah sakini "Tanklar bu sabah Selahaddin Caddesi'nin batısındaki Brezilya ve Cineyne mahallelerine doğru ilerledi. Yerleşim alanının içindeki sokaklardalar ve çatışmalar yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yer alan bir videoda da Cineyne mahallesinin ana caddesi olan George Caddesi üzerinde bir İsrail tankı görülüyor. Söz konusu cadde birkaç gündür çatışmaların merkezi niteliğinde.

İsrail saldırıları sürerken on binlerce Filistinli de bölgeyi terk etmeye devam ediyor.

Şimdiye kadar yaklaşık 400 bin Filistinlinin bölgeden ayrılarak kuzeye gittiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.