İsrail ordusu Refah'ı işgale mi hazırlanıyor?

İsrail ordusu Refah'ı işgale mi hazırlanıyor?

Son günlerde İsrail ordusunun Refah'ı işgal edip Mısır sınırını ele geçirmeye yönelik hamle yapacağı ifade ediliyor.

İsrailli bir yetkili Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Mısır'la koordinasyon halinde olacağını ve güneydeki Refah kentine yönelik herhangi bir kara saldırısından önce yerinden edilmiş insanların çoğunu kuzeye tahliye etmenin yolunu arayacağını ileri sürdü.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Ofisi Cuma günü Han Yunus'ta yaşanan ve daha fazla insanı Gazze'nin güneyindeki Refah'a kaçmak zorunda bırakan çatışmalardan duyduğu endişeyi dile getirerek sınır kentini “her an patlamaya hazır bir bomba" olarak tanımladı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, "Son günlerde Refah'a sığınmak isteyen yerinden edilmiş insanların sayısının artmasına neden olan Han Yunus'taki saldırıların tırmanmasından duyduğumuz derin endişeyi vurgulamak istiyorum" dedi.

"Binlerce Filistinli, halihazırda yaklaşık 2,3 milyonluk nüfusun yarısından fazlasına ev sahipliği yapan güneye kaçmaya devam ediyor... Refah patlamaya hazır bir bomba ve bundan sonra olacaklardan korkuyoruz."

İsrail ordusu Gazze'nin Refah kentini işgale mi hazırlanıyor?

Son günlerde İsrail ordusunun Refah kentini işgal edip Mısır ile olan sınır hattını ele geçirmeye yönelik hamle içerisine girişeceği ifade ediliyor olsa da şu an sahada böyle bir gelişme yaşanmadı.

İsrail kaynaklar şu an böyle bir operasyonunun “ufukta görünmediğini” ifade ederken İsrail ordusunun Refah konusunda Mısır’la sürekli temas halinde olduğunu aktarıyor.

Ancak İsrail güçleri Gazze’nin güneyinde Filistinlilerin sığındığı son nokta olan Refah’taki saldırılarına devam ediyor.

Bölgeye yönelik gelişigüzel şekilde düzenlenen hava ve kara bombardımanlarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti veya yaralandı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum