İsrail ordusu Suriye'de "IŞİD'e yönelik" operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı
İsrail ordusunu açıklamasında, “Şüpheli daha sonraki işlemler için İsrail topraklarına nakledildi” denildi.
İsrail ordusu Cumartesi günü akşam saatlerinde yaptığı açıklamada hafta başında Suriye'de "IŞİD mensubu olduğundan şüphelenilen bir aşırılık yanlısının" alıkonularak ve İsrail'e götürüldüğünü duyurdu.
İşgal ordusundan yapılan açıklamada Çarşamba günü "askerlerin Suriye'nin güneyindeki El Rafid yerleşimi bölgesinde IŞİD ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir teröristi yakalamak üzere bir operasyon düzenledikleri" ifade edildi.
Açıklamada, “Şüpheli daha sonraki işlemler için İsrail topraklarına nakledildi” denildi.
İsrail işgal güçleri söz konusu operasyonda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini ileri sürdü.
İsrail ordusunun açıklaması, geçtiğimiz hafta Suriye'de ikisi asker üç Amerikan personelinin öldürülmesi sonrası ABD'nin Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini açıklamasının ardından geldi.
ABD'nin IŞİD'e yönelik gerçekleştirdiği operasyona Ürdün Hava Kuvvetleri'nin de katıldığı belirtilmişti.
Söz konusu operasyonda Suriye'nin orta kesimindeki birçok hedefe yaklaşık 100 bomba atılmıştı.
ABD Başkanı Donald Trump operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "IŞİD'e çok sert bir yanıt verdiklerini ve Suriye yönetiminin de operasyona tam destek verdiğini" ifade etmişti.
Suriye Dışişleri Bakanlığı da Suriye'de IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen operasyonlardan memnuniyetini dile getirmiş, ABD ve Uluslararası Koalisyon üyesi ülkelerin IŞİD ile mücadelesini desteklediğini ifade etmişti.
Kaynak: Mepa News
