İsrail ordusu Suriye'deki Hizbullah hedeflerini vurdu

İsrail ordusu Suriye'deki Hizbullah hedeflerini vurdu

İsrail’in bu saldırıları Gazze’deki çatışmanın tüm bölgeye yayılması ihtimalini sürekli olarak gündeme getiriyor.

İsrail ordusu Çarşamba günü yaptığı açıklamada Lübnanlı grup Hizbullah'ın Suriye'deki mevzilerine yönelik saldırılar düzenlediğini ve örgütün bu ülkedeki “nüfuz alanını" engellemeye çalıştığını belirtti.

7 Ekim’den bu yana İsrail Gazze’yi harabeye çevirirken diğer yandan da Suriye ve Lübnan’daki İran destekli grupları hedef almayı sürdürüyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada "kesin istihbarata dayalı olarak Suriye cephesinde Hizbullah terör örgütü tarafından kullanılan askeri altyapının vurulduğu" belirtildi.

İsrail’in bu saldırıları Gazze’deki çatışmanın tüm bölgeye yayılması ihtimalini sürekli olarak gündeme getiriyor.

Ordu, “Suriye rejimini kendi topraklarında gerçekleşen tüm faaliyetlerden sorumlu tuttuğunu ve Suriye cephesinde Hizbullah'ın güçlenmesine yol açabilecek hiçbir girişime izin vermeyeceğini" söyledi.

Aynı açıklamada, "Buna paralel olarak geçtiğimiz saatlerde [İsrail ordusu] Lübnan'ın güneyinde bir dizi Hizbullah gözlem noktasını ve terörist altyapısını vurdu.” ifadeleri de yer aldı.

Salı günü İsrail, Suriye'nin güneyinden İsrail tarafından ilhak edilen Golan Tepelerine yönelik roket atışlarına karşılık olarak savaş uçaklarının Suriye ordusuna ait bir mevziyi vurduğunu açıkladı.

İngiltere merkezli bir izleme grubu olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail jetlerinin Pazartesi ve Salı günü Suriye'de saldırılar düzenlediğini söyledi.

Gözlemevi, saldırılardan birinin Suriye'nin güneyindeki Dera bölgesinde bir silah ve mühimmat deposunu imha ettiğini, Pazartesi günü ise İran ve Hizbullah tarafından desteklenen grupların Golan Tepeleri'ne roket atmak için kullandığı bir askeri alanı vurduğunu söyledi.

İsrail ordusu 2011'de başlayan iç savaştan bu yana Suriye topraklarında yüzlerce saldırı düzenledi ve özellikle İran yanlısı hedefleri vurdu.

Gözlemevine göre 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran büyükelçiliği konsolosluk binasına düzenlediği saldırıda 7'si İran Devrim Muhafızları üyesi olmak üzere 16 kişi öldü.

İsrail saldırı hakkında bir yorum yapmadı.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum