İsrail parlamentosundan Netanyahu'ya savaş yetkisi

İsrail parlamentosundan Netanyahu'ya savaş yetkisi

Knesset, Başbakan Netanyahu'ya, savunma bakanının onayını aldıktan sonra savaş ilan etme yetkisi veren yasa tasarısını onadı.

İsrail Parlamnetosu Knesset, Netanyahu'nun talebine onay vererek, kendisine savaş ilan etme yetkisini verdi. Haaretz'in haberine göre Knesset'in verdiği yetki, Savunma Bakanı'nın onayıyla Netanyahu'nun bir savaş ilan edemebilmesine olanak sağlayacak.

Netanyahu bu talebi, Pazartesi sabahı savaş açma sorumluluğunu tüm kabineden daha küçük bir güvenlik kabinesine aktarma üzerine bir Knesset'te gerçekleşen tartışmalar sırasında dillendirdi. Dışişleri, Savunma ve Anayasa, Hukuk ve Adalet komiteleri bu talebi reddetti. Ancak söz konusu talep, daha sonra Knesset genel kuruluna kabul edildi.

Dışişleri ve Savunma komiteleri başkanı Avi Dichter teklifi, Pazartesi akşam saatlerinde tekrar oylamaya götürdü.

İsrail ile İran arasında gerginlik artarken Netahyahu'ya bu yetkinin verilmesi "yeni bir savaş kapıda" yorumlarına yol açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.