İsrail Refah'ta katliam yaptı

İsrail Refah'ta katliam yaptı

İsrail ordusu ayrıca Refah'ta bir gece düzenlenen operasyonda Hamas tarafından kaçırılan iki rehinenin kurtarıldığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'a düzenlediği hava saldırılarında sağlık yetkililerine göre onlarca kişi hayatını kaybederken, Filistin halkı yoğun nüfuslu kente yönelik her an bir İsrail saldırısı beklentisi içerisinde.

Pazartesi günü sabaha karşı düzenlenen saldırıların ardından ölü sayısına ilişkin farklı haberler rapor edildi.

AFP haber ajansı saldırılarda 52 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken, Reuters 37 kişinin öldüğünü bildirdi. Her iki haber kaynağı da Gazze'deki sağlık yetkililerine dayandırdı.

Filistinli yetkililere göre İsrail saldırıları Refah'ta 14 ev ve 3 camiyi vurdu.

İsrail ordusu Refah'ın Şabura bölgesinde bir dizi "terör hedefini" vurduğunu ve saldırıların sona erdiğini söyledi.

İsrail ordusu ayrıca Refah'ta bir gece düzenlenen operasyonda Hamas tarafından kaçırılan iki rehinenin kurtarıldığını açıkladı.

Askeri yetkililer, isimleri Fernando Simon Marman ve Louis Har olarak açıklanan esirlerin durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Hamas, İsrail'in Refah'a düzenleyeceği bir kara saldırısının, grubun Gazze'de kalan esirlerinin serbest bırakılması için yürütülen müzakereleri "çökerteceği" uyarısında bulundu.

Refah'a yönelik saldırılar, İsrail'in yardım kuruluşlarının Gazze'nin nispeten güvenli son bölgesinde büyük sivil katliamına yol açacağından korktuğu büyük bir saldırı başlatmaya hazırlandığı sırada gerçekleşti.

Yaklaşık 1.4 milyon Filistinli, diğer bir ifadeyle Gazze nüfusunun yarısından fazlası, Gazze'nin geri kalanının büyük bölümünü harabeye çeviren İsrail bombardımanından kaçmak için Refah'a akın etti.

Netanyahu Refah'taki Filistinlilere "güvenli tahliye" sözü vermişti ancak tahliye planlarının netlik kazanmaması Filistinlilerin Mısır'ın Sina Yarımadası'na itilebileceği ve Kahire ile gerilimin tırmanabileceği endişelerine yol açtı.

Netanyahu Pazar günü Fox News'e verdiği demeçte Refah'ın kuzeyinde "çok fazla yer olduğunu" ve Gazze'nin hangi bölgesine tahliyenin güvenli olacağını belirtmeden " onları oraya yönlendireceğiz " dedi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum