İsrail Refah'taki işgalini genişletme kararı aldı

İsrail Refah'taki işgalini genişletme kararı aldı

İsrail kabinesinin Gazze Şeridi güneyindeki Refah'a yönelik saldırılarının kapsamını genişletme kararı aldığı bildirildi.

İsrail ordusu 6 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi güneyindeki Refah'ta saldırılarına devam ediyor.

Refah Sınır Kapısı ve çevresini ele geçiren, ardından Refah kentini ikiye bölen İsrail ordusu, kentin doğu bölgelerini de kuşatma altına almıştı.

İsrailli gazeteci Barak Ravid bugün İsrail yönetiminin Refah'taki işgalini genişletme kararı aldığını bildirdi.

Ravid'in aktardığı habere göre, ayrıntılar hakkında bilgi sahibi üç kaynak, İsrail güvenlik kabinesi dün gece "Refah'taki operasyon alanının genişletilmesini" onayladı.

İki kaynak bunun ABD Başkanı Joe Biden'ın kırmızı çizgisini aşmayan "ölçülü bir genişleme" olacağını söyledi. Üçüncü kaynağa göre ise onaylanan genişleme, ABD tarafından Biden'ın kırmızı çizgisinin aşılması olarak yorumlanabilecek eylemler içeriyor.

Öte yandan kaynaklar kabinenin ayrıca müzakerecilere bir rehine anlaşmasına varma çabalarını sürdürme ve yeni bir girişim formüle etmeye çalışma talimatı verdiğini belirtti. Aşırı sağcı bakanlar Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich bu karara karşı oy kullandı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.