İsrail, roket saldırılarının ardından Gazze'yi vurdu

İsrail, roket saldırılarının ardından Gazze'yi vurdu

Dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket atışları yapılması sonrası İsrail Gazze'ye hava saldırıları düzenledi.

Dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket atışları yapılması sonrası İsrail Gazze'ye hava saldırıları düzenledi.

Bölge kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre dün akşam saatlerinde Gazze'den atılan roketler, İsrail'in güneyindeki Aşkelon (Askalan) şehrini hedef aldı. İsrail ordusu, şehri hedefleyen roketlerin Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi tarafından engellendiğini duyurdu.

Saldırıların, Gazze'deki İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya Kudüs (Kudüs Seriyyeleri) tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.

İsrail Gazze'ye hava saldırıları düzenledi

Roket atışlarının ardından İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde hava saldırıları düzenledi.

İsrail ordusu, roket atışlarına karşılık olarak düzenlendiği belirtilen saldırılarda Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) hedef alındığını açıkladı. İsrail'in Gazze'de farklı gruplarca yapılan saldırılardan da Hamas'ı sorumlu tuttuğu ve Hamas'ı hedef aldığı biliniyor.

İsrail ordusu, hava saldırılarında Hamas'a ait bir roket üretim merkezi, bir yeraltı sığınağı ve bir askeri noktanın vurulduğunu öne sürdü.

Bölge kaynakları, hava saldırılarında biri çocuk 2 sivilin yaralandığını, Dorra Çocuk Hastanesinde ve Sosyal Kalkınma Bakanlığına bağlı Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde hasar meydana geldiğ

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin farklı bölgelerine gerçekleştirdiği hava saldırısında 1'i çocuk 2 sivil yaralandı.

İsrail savaş uçakları, gece saatlerinde Gazze'nin farklı bölgelerine hava saldırısı gerçekleştirdi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarında 1'i çocuk 2 sivilin yaralandığı belirtildi. Saldırılar sonucu Gazze'deki El Durra Çocuk Hastanesi'nde ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde hasar meydana geldiği aktarıldı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.