İsrail, Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nı hedef aldı
İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamadaysa Hava Kuvvetleri'nin Şam'daki Genelkurmay Başkanlığı girişine saldırı düzenlediği doğrulandı.
Suriye'nin güneyindeki Suveyda kentinde İsrail'in de müdahil olduğu çatışmalar devam ederken başkent Şam'da bir hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.
Yerel haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre İsrail'e ait hava araçları başkent Şam'daki Genelkurmay Başkanlığı karargahını hedef aldı.
Saldırıda en az iki kişinin yaralandığı rapor ediliyor.
İsrail Yayın Kurumu, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde İsrail ordusunun Şam'da bir saldırı gerçekleştirdiğini doğruladı ve bunun Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara'ya bir mesaj olduğunu ileri sürdü.
İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamadaysa Hava Kuvvetleri'nin Şam'daki Genelkurmay Başkanlığı girişine saldırı düzenlediği doğrulandı.
İsrail Hava Kuvvetleri bugün Suveyda vilayetindeki Suriye hükümeti güçlerini bombalarken, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Suriye güvenlik güçleri ile Dürzi gruplar arasındaki çatışmaların yeniden başlaması üzerine, Suveyda'dan çekilene kadar Suriye hükümet güçlerine saldırmaya devam etme sözü vermişti.
İsrail, tamamına yakını Dürzi olan Suveyda kentinin Şam'ın kontrolüne geçmesini istemiyor.
Suriye'nin güneyindeki üç bölge olan Dera, Kuneytra ve Suveyda'nın "silahsız bölge" haline getirilmesini isteyen İsrail, bunu sağlamakta ısrarcı olacağını açıklamıştı.
Kaynak: Mepa News