İsrail Savunma Bakanı: İran'ı vurmaya hazırız

İsrail Savunma Bakanı: İran'ı vurmaya hazırız

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz İsrail'in "terörizm ve nükleer silah" sebebiyle İran'ı vurmaya hazır olduğunu açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz yaptığı açıklamada İsrail'in İran'ı vurmaya hazır olduğunu belirtti.

İran'ı "İsrail'e karşı terörü desteklemekle" suçlayan Gantz, bu nedenle İsrail'in İran'ı vurmasının meşru olduğunu iddia etti.

İsrail medyasına açıklamalarda bulunan Gantz, İran'da cumhurbaşkanlığı makamının Hasan Ruhani'den İbrahim Reisi'ye geçmesiyle beraber İran'ın daha radikalleşmesini beklediklerini, bu nedenle İran'ı vurma konusunda meşruiyetlerin daha arttığını söyledi.

Gantz İran'ın nükleer faaliyetlerinin İbrahim Reisi'nin cumhurbaşkanlığı döneminde dünya için daha büyük bir tehdit olacağını iddia ederek Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurumu'nun 2010'da aldığı İran'a ortak yaptırım kararına geri dönmesi gerektiğini savundu. İsrail Savunma Bakanı, İran'ın nükleer enerjiden silah üretme kapasitesine erişmesine yaklaşık 10 hafta kaldığını iddia etti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum