İsrail Sosyal Eşitlik Bakanı: Gazze'deki yıkımla gurur duyuyorum

İsrail Sosyal Eşitlik Bakanı: Gazze'deki yıkımla gurur duyuyorum

İsrailli kadın bakan May Golan, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen ve binlerce sivilin katledildiği saldırılardan övgüyle bahsetti.

İsrail Sosyal Eşitlik ve Kadın Statüsünü İlerletme Bakanı May Golan, Gazze Şeridi'ndeki katliamlara ilişkin tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Golan, Gazze'deki yıkımla gurur duyduğunu ifade etti ve her Filistinli bebeğin torunlarına "Yahudilerin neler yaptığını anlatacağını" iddia etti.

19 Şubat Pazartesi günü İsrail meclisi Knesset'te yaptığı konuşmada Golan "Gazze'deki yıkımla gurur duyuyorum. Gazze umurumda değil, kelimenin tam anlamıyla umurumda değil. İstedikleri kadar gidip denizde yüzsünler, umurumda değil." ifadelerini kullandı.

Gazze'nin yıkımına tanıklık etmek istediğini ifade eden Bakan, "Gazze'nin yıkıntılarıyla şahsen gurur duyuyorum ve bundan 80 yıl sonra bile her bebek torunlarına Yahudilerin neler yaptığını anlatacak." dedi.

May Golan konuşmasında Gazze'nin yok edilmesi gerektiğine odaklandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü saldırılarda 30 bine yakın Filistinli katledildi.

Katliam sürerken İsrailli siyasetçilerin Gazze'deki saldırıları savunan açıklamalar yapması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.