'İsrail-Sudan normalleşme anlaşması yakında'

'İsrail-Sudan normalleşme anlaşması yakında'

İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, Sudan ile de yakında normalleşme anlaşmasına varacaklarını açıkladı.

İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, İsrail’in resmi yayın kuruluşu KAN'a yaptığı açıklamada, “Sudan ile normalleşme anlaşması pek yakında. Bu tarihi anlaşma belki yılbaşından önce bile imzalanabilir” ifadelerini kulalndı

Cohen, Tel Aviv ile Hartum arasında normalleşme anlaşmasının imzalanması için hazırlıkların sürdüğü açıkladı.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ilk kez 3 Şubat’ta Uganda'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti.

Netanyahu da yaptığı açıklamada, “İki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirecek iş birliğini başlatma konusunda fikir birliğine vardık” diye konuşmuştu.

MOSSAD Başkanı Cohen BAE'ye gitti

Öte yandan, KAN'ın haberinde, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın Başkanı Yossi Cohen'in bu akşam Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gittiği duyuruldu.

Cohen’in BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid ile Tel Aviv ile Abu Dabi arasında varılan normalleşme anlaşmasının ayrıntılarını görüşeceği ifade edilen haberde, BAE’li adı belirtilmeyen üst düzey bir yetkiliye dayandırılarak, normalleşme anlaşmasının imzalanmasının hemen arkasından iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçilikleri açacağı kaydedildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.