"İsrail UNRWA'yı yok etmek istiyor"

"İsrail UNRWA'yı yok etmek istiyor"

UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini, İsrail'in UNRWA'yı yok etmek istediğini savundu.

BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA'nın başkanı Cumartesi günü yayınlanan bir röportajında İsrail'in UNRWA'yı yok etmeyi amaçlayan bir kampanya yürüttüğünü söyledi.

Philippe Lazzarini istifa çağrılarının İsrail hükümetinin baskısının bir parçası olduğunu belirtti.

İsrail, geçtiğimiz günlerde UNRWA Başkanı Lazzarini'ye istifa çağrısında bulunmuştu.

İsviçre merkezli Tamedia'ya konuşan Lazzarini, "Şu anda İsrail'in UNRWA'yı yok etmeyi amaçlayan genişletilmiş bir kampanyasıyla karşı karşıyayız" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu uzun vadeli bir siyasi hedef çünkü İsrail, yardım kuruluşu ortadan kaldırılırsa Filistinli mültecilerin statüsünün ve bununla birlikte geri dönüş hakkının kesin olarak çözüleceğine inanılıyor. Bunun arkasında çok daha büyük bir siyasi hedef var. Gazze Şeridi'ndeki ana yardım kuruluşu olan UNRWA'ya karşı İsrail'in attığı adımların sayısına bir bakın."

Lazzarini ayrıca istifa etmesini isteyen tek tarafın İsrail olduğunu vurgulayarak "Eleştiriler kişisel olarak benimle değil, bir bütün olarak kuruluşla ilgili. İstifa çağrıları UNRWA'yı yok etme kampanyasının bir parçası." dedi.

Öte yandan Lazzarini, Gazze'deki İsrail saldırılarının başlamasından bu yana 150'den fazla UNRWA tesisinin vurulduğunu belirtti.

İsrail'in son haftalarda UNRWA'yı hedefe oturttuğu ve kurumu İsrail'e yönelik Hamas saldırılarında yer almakla suçladığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.