İsrail vatandaşlarına seslendi: Türkiye ve diğer Müslüman ülkeleri terk edin

İsrail vatandaşlarına seslendi: Türkiye ve diğer Müslüman ülkeleri terk edin

İsrail, vatandaşlarını aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Orta Doğu, Arap ve İslam ülkelerine seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle son günlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail karşıtı protestolarda ciddi artış tespit edildiğine işaret edilerek, İsrail vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısının sıkılaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, bir sonraki duyuruya kadar, Türkiye, Mısır (Sina dahil), Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas dahil olmak üzere tüm Orta Doğu/Arap ülkelerinde kalmaktan kaçınılması tavsiye edildi.

'Müslüman ülkelere de gitmeyin'

Açıklamada ayrıca, Malezya, Bangladeş, Endonezya gibi seyahat uyarısı olan Müslüman ülkelere ve Maldivler gibi seyahat uyarısı yapılmayan Müslüman ülkelere de gidilmemesi istendi.

İki ülkede 'yüksek tehdit'

Bu kapsamda, Mısır (Sina dahil) ve Ürdün'e yönelik seyahat uyarılarının 'yüksek tehdit' anlamına gelen 4. seviyeye (yüksek tehdit) yükseltildiği, İsraillilerden bu ülkelere gitmemeleri ve bu ülkelerde kalanların bölgelerini mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri istendi.

Fas'a yönelik seyahat uyarısının 3. seviyeye çıkarıldığı ve bu ülkeye yönelik zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınılması tavsiye edildi.

Açıklamada, "dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail ve Yahudi sembollerine karşı düşmanlık ve şiddet gösterilerinin yanı sıra İsraillilere ve Yahudilere zarar verme çağrısında bulunan küresel cihat unsurlarının söylemlerinde artış görüldüğü" ifade edildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas çatışması nedeniyle vatandaşlarına daha önce de seyahat uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Dünya

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.