İsrail ve Fas ilk ekonomik anlaşmayı imzaladı

İsrail ve Fas ilk ekonomik anlaşmayı imzaladı

İlişkilerde normalleşmeye giren iki ülke arasında geçtiğimiz hafta ilk uçak seferi yapılmıştı.

Geçtiğimiz hafta İsrail ile Fas arasında doğrudan hava bağlantıları, su yönetimi, finansal sistemlerin bağlantısı ve diplomatlar için vize muafiyet anlaşmasına dair dört ikili anlaşma imzalandı.

Pazartesi günü, Fas ve İsrail beş sektörde endüstriyel işbirliği ve ortaklık olasılıklarını da görüştü.

İki ülke arasındaki ilk ekonomik anlaşma dün imzalanan anlaşma oldu. İsrail Maliye Bakanı Shira Greenberg, normalleşme anlaşmasının ardından ikili ilişkileri geliştirmek için Rabat'taki İsrail heyetine katılırken bu anlaşmayı imzaladı.

Fas ile İsrail yatırım engellerini azaltmaya yönelik ikili çaba, finansal düzenleme alanlarında iş birliğini ve bilgi alışverişini artırma, kara para aklamanın önlenmesi ve terörizmin finansmanı gibi çeşitli ekonomik alanlarda anlaşmaya vardı.

İki ülke ayrıca ortak bir ekonomik ekip kurma konusunda anlaştı ve ülkelerin ilgili bakanlıkları ve mali düzenleyici kurumları arasında imzalanacak anlaşmaların ana hatlarını belirledi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.