İsrail yönetimi Yahudi yerleşimlerini yasallaştırıyor

İsrail yönetimi Yahudi yerleşimlerini yasallaştırıyor

İsrail Meclisi'nde Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısı 51 oya karşı 58 oyla kabul edildi.

İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği illegal Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısı, oylamaya sunulduğu İsrail meclisi Knesset'te kabul edildi.

Knesset Başkanı Yuli-Yoel Edelstein, yaptığı açıklamada, oylamaya sunulan Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısının 51 oya karşı 58 oyla kabul edildiğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Genel Kurul'daki oylamada söz konusu tasarısının lehine oy kullandı.

Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin yasa tasarısının Knesset'te saatlerce devam eden tartışması ve ardından oylama aşaması canlı programla yayınlandı.

TASARININ İKİ KEZ DAHA OYLANMASI GEREKİYOR

Knesset içtüzüğüne göre, Batı Şeria'daki illegal Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısının kanunlaşması için iki kez daha oylanarak kabul edilmesi gerekiyor.

Knesset'e geçen pazartesi günü sunulan yasa tasarısı, ön okuma için yapılan oylamada kabul edilmişti.

İsrail hükümeti, İsrail Yüksek Mahkemesinin Amona Yahudi yerleşim yerinin boşaltılmasına ilişkin verdiği kararın ardından mahkemeden söz konusu yerleşim biriminde yaşayan Yahudileri başka bir yere taşımak için 30 günlük süre istemişti.

Uluslararası hukuka göre bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.