İsrail'de hükümeti kurma görevi Netanyahu'ya verilebilir

İsrail'de hükümeti kurma görevi Netanyahu'ya verilebilir

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin bir sonraki hükümeti kurmak üzere Binyamin Netanyahu'yu görevlendirebilir.

Yediot Aharonot gazetesi, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in bugün, Likud Partisi ile Mavi-Beyaz İttifakı arasındaki müzakerelere ilişkin gelişmelerden bağımsız olarak, Binyamin Netanyahu’ya hükümeti kurma görevini verebileceğini kaydetti. Gazete, ayrıca Cumhurbaşkanı’nın hükümet kurma müzakerelerini hızlandırmak için baskı yapma niyetinde olabileceğine dikkati çekti.

Gazete, Rivlin’in iki büyük partinin bir koalisyon hükümeti kurmaları çabalarının bir parçası olarak günün ilerleyen saatlerinde Netanyahu ve bir sonraki başbakan adayı olan en büyük rakibi Benny Gantz ile bir araya geleceğini aktardı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (MAKAN) ise bugün, Likud Partisi lideri Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz arasında, Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda bir toplantı yapılmasının beklendiğini kaydetti.

Netanyahu ve Gantz, dün sabah bir araya gelmişlerdi. İki liderin arasında gerçekleştirilen toplantının ardından partilerinin yetkilileri arasındaki görüşmeler tüm gün devam etti.

İsrail’in eski Genelkurmay Başkanı olan Benny Gantz’ın partisi Mavi-Beyaz İttifakı, geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerden birinci çıkarken, Başbakan Netanyahu’nun partisi Likud ise ikinci oldu. Ancak iki parti de tek başına hükümet kurmaları için gerekli olan sandalye çoğunluğuna ulaşamadılar.

İsrail’de tek başına hükümet kurma yetkisine sahip olabilmek için 120 sandalyeli Knesset'te en az 61 sandalyeye sahip olmak gerekiyor. Bu nedenle bir sonraki hükümetin bir koalisyon hükümeti olması kaçınılmaz. Bununla birlikte Netanyahu, sağ ve dini eğilimli partilerden 55 milletvekilinin desteğini alırken, Gantz merkezci ve solcu partilerden 54 milletvekilinin desteğini almayı başardı.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.