İsrail'de olağanüstü hal 45 gün daha uzatıldı

İsrail'de olağanüstü hal 45 gün daha uzatıldı

İsrail'de koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen olağanüstü halin 45 gün daha uzatılmasına karar verildi.

İsrail parlamentosu Knesset bu sabah, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) düzenlemelerinin 45 gün daha uygulanmasına izin veren tasarıyı ikinci ve üçüncü oturumda yapılan oylamanın ardından kabul etti.

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre İsrail Yayın Kurumu (IBA) söz konusu OHAL düzenlemelerinin, maske kullanmayanlara uygulanan para cezasının 200 yerine 500 şekele çıkarılması da dahil olmak üzere bir dizi önleyici tedbir alarak Covid-19 salgınının yayılmasını engellemeyi amaçladığını bildirdi.

İsrail, geçmiş dönemde vaka sayılarında gözle görülür düşüş yaşadı. Ancak, kısıtlamaların hafifletilmesiyle vakalarda bir artış yaşanmaya başladı.

İsrail’de salgının etkili olmaya başlamasından bu yana 21 binden fazla vaka kaydedildi, 307 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.