İsrail'den 11 yıl sonra gelen itiraf

İsrail'den 11 yıl sonra gelen itiraf

İsrail ordusu 2007'de Suriye'de nükleer reaktör olduğundan şüphelendiği tesisi hava saldırısıyla yok ettiğini açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, 2007 yılında Suriye'nin Deyrizor bölgesinde bir hava harekatı gerçekleştirerek henüz inşaat aşamasındaki El Kibar nükleer reaktörünü vurduklarını itiraf etti. Lieberman "bunun bölgedeki tüm ülkelere uyarı olması gerektiğini" söyledi.İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, 2007 yılında Suriye'nin Deyrizor bölgesinde bir hava harekatı gerçekleştirerek henüz inşaat aşamasındaki El Kibar nükleer reaktörünü vurduklarını itiraf etti. Lieberman "bunun bölgedeki tüm ülkelere uyarı olması gerektiğini" söyledi.

2007'deki saldırının ardından Suriye rejimi, İsrail'i hava sahasını ihlal etmekle suçlamış ancak söz konusu hedef hakkında ayrıntılı bilgi vermemişti.  Ancak Şam yönetimi vurulan tesisin nükleer reaktör olmadığını savunuyordu.

Açıklamaya göre İsrail ordusuna ait 4 F-16 ve 4 F-15 uçağı 6 Eylül 2007'de Suriye'nin Deyr ez Zor bölgesinde bulunan ve inşaatı kısmen tamamlanmış El Kubar tesisini bombaladı.

Operasyonun 4 saat sürdüğü ve tesise toplamda 18 ton ağırlığında bombanın bırakıldığı açıklandı.

İsrail ordusunun, İsrail’in en önemli askeri sırlarından birini ifşa etme kararının arkasındaki nedenler bilinmiyor. 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.