İsrail'den Ebru Özkan için dört suçlama

İsrail'den Ebru Özkan için dört suçlama

İsrail savcılığı, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan ile ilgili iddianame hazırladı.

İsrail savcılığının, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan ile ilgili iddianameyi hazırladığı bildirildi.

Özkan'ın avukatı Ömer Hamayse iddianameyle ilgili bilgileri paylaştı. 

Bugün ülkenin kuzeyindeki Salim Askeri Mahkemesinde görülen duruşmada, İsrail savcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Ebru Özkan'a 4 ayrı suçlama

İddianamede Özkan'a, "Hamas'a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve düşman bir tarafın gönderdiği parayı ülkeye sokmak" şeklinde 4 ayrı suçlama yöneltildi.

Özkan, suçlamaları reddederek Hamas ile herhangi bir alakasının olmadığını ifade etti. 

Mahkeme savcılığın hazırladığı iddianameyi karara bağlamak üzere Özkan'ın gözaltı süresini bir gün daha uzattı.

Yarın görülmesi beklenen duruşmada mahkemenin, yasal işlemlerin tamamlanmasına kadar Özkan'ın tutuklu ya da ev hapsinde kalmasıyla ilgili karar vereceği tahmin ediliyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.