İsrail'den Filistin Yönetimi'ni dağıtma tehdidi

İsrail'den Filistin Yönetimi'ni dağıtma tehdidi

İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde açılabilecek tutuklama emirlerine karşı Filistin Yönetimi'ni dağıtma tehdidinde bulundu.

Axios'a konuşan iki İsrailli ve ABD'li yetkiliye göre İsrail hükümeti ABD Başkanı Joe Biden yönetimine, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarması halinde Filistin Yönetimi'ni "cezalandıracağını" söyledi.

Axios'a konuşan iki ABD'li yetkili, Biden yönetiminin UCM yetkililerine hususi olarak "İsrailli liderlere yönelik tutuklama kararlarının bir hata olacağını ve ABD'nin bu eylemi desteklemediğini" söylediğini aktardı. Biden yönetimi "UCM'yi bunu yapmaması için sessizce teşvik ediyoruz. Bu her şeyi yok eder. İsrail Filistin Yönetimi'ne karşı misilleme yapacaktır" uyarısında bulundu.

İsrailli yetkililer ise, mahkemeden böyle bir karar çıkması halinde İsrail'in "Filistin Yönetimi'ni sorumlu göreceğini ve çöküşüne yol açabilecek güçlü bir eylemle misilleme yapacağını". dile getirdi.

Bu kapsamda İsrail'in Ramallah'taki yönetim için topladığı vergi gelirlerinin transferini dondurması ve yönetimi iflasla karşı karşıya bırakması bekleniyor.

Tehditler, İsrailli üst düzey isimlerin UCM'nin tutuklama kararı çıkarmaması için lobi faaliyetleri yürüttüğü bir döneme denk geldi.

Bir süredir UCM'nin Netanyahu başta olmak üzere İsrailli yetkililere karşı tutuklama emri çıkaracağı öne sürülüyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.