İsrail'den Hamas'a 2 aylık ateşkes teklifi

İsrail'den Hamas'a 2 aylık ateşkes teklifi

İsrail'in Hamas'a esir takası karşılığında 2 aylık bir ateşkes teklif ettiği bildirildi.

Gazze'de ateşkes müzakereleri sürerken İsrail'in Hamas'a yeni bir teklif götürdüğü belirtildi.

Axios'tan Barak Ravid'in haberine göre İsrail, Katar ve Mısır'ın ara buluculuğu ile Hamas'a iki aylık bir ateşkes önerdi. Bunun karşılığında Hamas'ın elindeki tüm İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını talep etti.

İsrail'in söz konusu teklif konusunda Hamas'tan yanıt beklediği kaydedildi. Hamas İsrail ile gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı bir ateşkes ve İsrail'in Gazze'den çekilmesini talep ediyordu.

İsrail'in teklifi kabul edilir ve ateşkes gerçekleşirse ilk aşamada kadınlar, 60 yaş üstü erkekler ve sağlık durumu kritik olan rehineler serbest bırakılacak. Sonraki aşamalarda ise kadın askerler, asker olmayan 60 yaş altı erkekler, İsrailli erkek askerler ve rehinelerin cesetlerinin serbest kalacak.

Bunun karşılığında İsrail de belirlenen sayıda Filistinli mahkumu serbest bırakacak. Takas ve ateşkes süreci yaklaşık 2 ay devam edecek.

Ayrıca yerlerinden edilen Filistinliler kısmi olarak evlerine geri dönebilecek.

Ateşkes teklifinin kabul edilip edilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.