İsrail'den Suriye sınırına ilave sevkiyat

İsrail'den Suriye sınırına ilave sevkiyat

İsrail, Suriye'nin güneyindeki operasyonları gerekçe göstererek sınıra ilave tank ve topçı birlikleri gönderdiğini duyurdu.

İsrail ordusu, önlem olarak Suriye sınırına ilave tank ve topçu birliklerinin konuşlandırıldığını açıkladı. Ordunun Twitter hesabından yapılan açıklamada "Golan Tepeleri'ndeki gelişmeler ışığında güçlerimiz bu sabah bölgeye gönderildi" denildi. İsrail'in Suriye'deki çatışmalara müdahil olmama politikasını devam ettirdiğinin de altı çizildi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu kabine toplantısında yaptığı açıklamada hem yetkililerin hem de ordunun, Suriye'nin güneyindeki durumla ilgili olarak Rusya ve ABD ile düzenli irtibat halinde olduğunu söyledi.

Netanyahu, "Sınırlarımızı korumaya devam edeceğiz" diye Netanyahu "Yapabileceğimiz ölçüde insani yardımı artıracağız. Ülkemize girilmesine izin vermeyeceğiz ve Suriye ile Mayıs 1974'te imzalanan Güçler Ayrılığı Anlaşması'na sıkı sıkıya bağlı kalınmasını talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.