İsrail'den Suriye'de İran hedeflerine hava saldırısı

İsrail'den Suriye'de İran hedeflerine hava saldırısı

İsrail Golan tepeleri yakınlarından fırlatılan bir roketi etkisiz hale getirdiğini ve daha sonra Suriye'deki İran hedeflerini vurduğunu açıkladı.

İsrail, Golan tepeleri yakınlarından fırlatılan bir roketi etkisiz hale getirdiğini açıkladıktan kısa süre sonra Suriye'deki İran hedeflerini vurduğunu duyurdu. Esed rejimi askeri yetkilileri de İsrail'in Suriye topraklarını yoğun bombardıman altına aldığını ancak atılan füzelerin büyük çoğunluğunun havada 'etkisiz hale getirildiğini' öne sürdü.

Reuters'a konuşan görgü tanıkları da Suriye'nin başkenti Şam'da gökyüzünde bir saat boyunca büyük patlamaların olduğunu aktardı.

Euronews'in haberine göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada "İran'ın Suriye'deki Kudüs Gücü hedeflerini vurmaya başladık. İsrail güçlerine ya da topraklarına yönelik bir saldırıya karşı Suriye'yi uyarıyoruz." denildi.

İsrail-Suriye gerilimi Şam'ın pazar günü İsrail füzelerine havada müdahale ettiğini açıklamasıyla yeniden tırmanmaya başladı. Tansiyonun bir kez daha yükseldiği Golan tepelerinde İsrail'e ait bir kayak merkezi güvenlik nedeniyle kapatıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçtiğimiz günlerde Suriye'deki İran hedeflerine yönelik saldırıları doğrulamış ve kabine toplantısında yaptığı konuşmada, "Son birkaç yılda Suriye'deki İran hedeflerine yönelik yüzlerce saldırı gerçekleştirdik." demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.