İsrail'den Umm el-Fahm kentinin Filistin'e bağlanması teklifi

İsrail'den Umm el-Fahm kentinin Filistin'e bağlanması teklifi

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Umm el-Fahm kentinin Filistin’e bağlanmasını teklif etti.

Liberman, bugün Twitter hesabı aracılığıyla yayınladığı açıklamada, “Umm el-Fahm, neden İsrail’in değil de Filistin’in bir parçası olmalı? Dün, kentte Filistin bayrakları ve 'canımızla kanımızla sana fedayız ey şehit' sloganlarıyla düzenlenen cenazeye katılanlar bu sorunun cevabını veriyor” ifadelerini kullandı.

İsrailli Bakan, açıklamasında, “Yıllar önce yayınlanan toprak ve nüfus değişimi planı şimdi artık daha büyük bir önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Umm el-Fahm kentinde, dün, Kudüs’te geçtiğimiz Cuma günü yaşanan protesto eylemlerinde İsrail güçlerinin kurşunlarına hedef olarak ölen Filistinli genç Ahmed Mehamid için düzenlenen cenaze törenine çok sayıda kent sakini katılmıştı.

Mehamid’in İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin ardından, Cuma günü, kentte de çatışmalar yaşanmıştı.

Öte yandan İsrail polisi tarafından yayınlanan açıklamada, Mehamid’in ailesi hakkında, cenaze törenine ilişkin yasaları ihlal suçundan soruşturma açılacağı bildirildi.

Umm el-Fahm Belediyesi ise Mahamid’in Kudüs’te İsrail askerleri tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.