"İsrail'e Baskı Yapın"

"İsrail'e Baskı Yapın"

Arap Birliği, uluslararası topluma İsrail'e "daha fazla baskı yapması" çağrısında bulundu.

Arap Birliği, işgal altındaki Filistin topraklarında insanlık suçu işleyen İsrail'i kınayarak, uluslararası toplum tarafından daha fazla baskı yapılmasını istedi.


Nekbe'nin (Büyük felaket) 68'inci yılı münasebetiyle birlikten yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik keyfi, ırkçı ve bölgede savaşın fitilini ateşleyecek uygulamaları kınandı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası topluma seslenilerek, "BM Genel Kurulu'nda Aralık 1948'de geçen mültecilerle ilgili 194 nolu karar başta olmak üzere uluslararası meşru kararların uygulanması için işgalle ayakta duran güç İsrail'e daha fazla baskı yapılmalı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, uluslararası kararlar gereği 1967 sınırları çerçevesinde başkenti Doğu Kudüs olan yaşanabilir bağımsız Filistin devleti kurularak halkına geri verilmediği sürece barışın gerçekleşemeyeceği vurgulandı.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük felaket) olarak anıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.