İsrail'e yönelik roket saldırısını 'İslami Cihad' üstlendi

İsrail'e yönelik roket saldırısını 'İslami Cihad' üstlendi

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e yönelik saldırının sorumluluğunu üstlendi.

İsrail bu sabah roket ve siren sesleriyle güne uyandı.

Gazze'yi çevreleyen İsrail yerleşimlerine bu sabah havan toplarıyla saldırı düzenlendiği basında yer aldı. İsrail ordu sözcüleri ve İsrail basını da sosyal medya hesaplarında Gazze'den atılan havan toplarının İsrail'de bazı bölgelere düştüğü bilgisini paylaştı.

İsrail'e yönelik bu saldırının sorumluluğunu, İran'a yakınlığıyla bilinen Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kolu Kudüs Seriyyeleri üstlendi. Grubun internet sitesinden yapılan açıklamada "Filistin direnişi, Çarşamba sabahı Gazze çevresindeki yerleşimleri roketlerle vurdu." ifadesine yer verildi.

İslami Cihad, yaptığı açıklamada saldırıya dair İsrail basınının paylaştığı bilgileri de alıntıladı. Grup, analistlerin "bu saldırının 2014'ten bu yana direniş grupları tarafından İsrail'e yapılan en güçlü karşılık olduğunu" belirttiğini dile getirdi.

Grup, birkaç gün önce İsrail tarafından düzenlenen bombardımanda, Refah şehrinin doğusunda üç mensubunu kaybetmiş, olayın ardından yayınladığı açıklamada da "İsrail'e karşılık verileceğini" ilan etmişti.

İsrail ordusunun bu saldırılara bir karşılık vermek üzere hazırlık yaptığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.