İsrail'i Adalet Divanı'nda pedofili şebekesinin avukatı savunacak

İsrail'i Adalet Divanı'nda pedofili şebekesinin avukatı savunacak

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda savunma yapmak üzere Alan Dershowitz'i görevlendirmeyi planlıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye karşı yürüttüğü savaş sırasında soykırım yapmakla suçlanan ülkesini Lahey'de yapılacak duruşmada avukat Alan Dershowitz'in temsil etmesini istediği bildirildi.

Güney Afrika kısa bir süre önce İsrail'in Gazze'deki saldırılarını Uluslararası Adalet Divanı'na taşımıştı.

Axios muhabiri Barak Ravid'in Salı günü bildirdiğine göre, İsrail davalı olarak 15 üyeli mahkeme için bir yargıç seçme hakkına sahip ve Netanyahu bu kişinin Dershowitz olmasını istiyor.

Ravid teyit için Dershowitz ile temasa geçti, ancak avukat "şu anda bu konuda yorum yapamayacağını" söyledi.

Oldukça tartışmalı bir isim olan Dershowitz cezaevinde ölen finansçı ve pedofili şebekesinin lideri Jeffrey Epstein'ın da avukatı olarak biliniyor. Epstein'ın tutulduğu hücrede intihar ettiği açıklanmış ancak bunun bir intihar değil cinayet olduğu iddia edilmişti.

Dershowitz'in ismi ayrıca yeni yayınlanan pedofili skandali belgelerinde de yer alıyor. Belgelerde Dershowitz'in Epstein'ın şebekesi aracılığıyla bir çocukla cinsel ilişkiye girdiği belirtiliyor.

Dershowitz aynı zamanda kötü şöhretli Hollywood yöneticisi ve tecavüz suçlusu Harvey Weinstein ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da savunmalarında yer almıştı.

İsrail gazetesi Haaretz, Dershowitz'i Netanyahu'nun uluslararası arenadaki "saldırı köpeği" olarak nitelendirdi.

Netanyahu'nun uzun süredir dostu ve danışmanı olan Dershowitz, on yıllardır İsrail yerleşimlerini savunuyor ve İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirdiği ihlalleri savunuyor.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum