İsrail'i 'cepheyi genişletmekle' tehdit eden İran'ın lideri Hamaney 'boykot çağrısıyla' yetindi

İsrail'i 'cepheyi genişletmekle' tehdit eden İran'ın lideri Hamaney 'boykot çağrısıyla' yetindi

İran lideri Ali Hamaney, yaptığı açıklamada İsrail'in boykot edilmesi çağrısında bulundu.

İran lideri Ali Hamaney, Müslüman devletlere İsrail'e petrol ve gıda ihracatını durdurma çağrısında bulunarak Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımana son verilmesini talep etti.

Hamaney Çarşamba günü yaptığı bir konuşmada, "Gazze'ye yönelik bombardımanlar derhal durdurulmalı. Siyonist rejime petrol ve gıda ihracatı yolu kapatılmalı." dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki Filistin yanlısı protestolara atıfta bulunan Hamaney, "Gazze halkının gösterdiği sabırla kamu vicdanını harekete geçirdiğini" savundu.

Hamaney, "Dünyada neler olduğuna bir bakın. İngiltere'de, Fransa'da, İtalya'da ve ABD'de birçok insan sokağa çıktı ve İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. (Bu ülkeler) güvenilirliklerini kaybettiler ve gerçekten de İsrail'in saldırısını haklı gösteremeyecekleri için çareleri yok." dedi.

Hamaney, "İslam dünyası Gazze olayında sadece Siyonist rejimin değil, ABD, Fransa ve İngiltere'nin de mazlum Gazze halkının karşısında durduğunu unutmamalıdır." ifadelerini de sözlerine ekledi.

İran 'cephe genişler' tehdidi

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yoğun saldırılar gerçekleştiriyor.

Saldırılar karşısında İranlı yetkililer İsrail'e yönelik çeşitli tehditlerde bulundu.

Bu tehditler arasında İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına son vermemesi halinde "gerilimi tırmandıracağı" ve "cephenin genişleyeceği" uyarıları da vardı.

Özellikle İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine bağlı olarak "bölgede yeni cepheler açılabileceğini" ifade etmişti.

İsrail'in Gazze'de kara harekatı başlatmasına karşın, İran lideri Hamaney'in açıklamasında "cephenin genişlemesine" değil "boykot çağrılarına" atıf yapılması dikkat çekti.

Kaynak: Al Jazeera, Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum