İsrail'in bu yıl Filistin'de yıktığı ev sayısı 136'ya ulaştı

İsrail'in bu yıl Filistin'de yıktığı ev sayısı 136'ya ulaştı

İsrail'in Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde yıktığı ev ve daire sayısı bu yıl 136'ya çıktı

İsrail güçleri Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde yıkım faaliyetlerini 2023 yılında artırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin hazırladığı rapora göre, İsrail güçlerinin bu yılın başından itibaren Batı Şeria ve Kudüs'te yıktığı, ikamet amacıyla kullanılan ev ve daire sayısı 136'ya ulaştı. Bunlardan 10'unun İsrail güçlerine karşı eylem gerçekleştiren Filistinlilerin ailelerine ait olduğu belirtildi.

İşgal altındaki Kudüs'te yıkılan ev ve daire sayısı 64 oldu. Batı Şeria vilayetlerinde yıkılan ev ve daire sayısı ise şöyle:

Eriha: 19
El-Halil: 18
Nablus: 17
Beytullahim: 7
Ramallah: 4
Cenin: 3
Selfit: 2
Tubas: 1
Kalkilya: 1

İsrail askerleri ve onların himayesi altındaki Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz mayıs ayı içinde ayrıca Filistinlilere ait 112 adet ticari kurum, tarım tesisi veya zirai amaçla kullanılan barakayı yıktılar. Yahudi yerleşimciler 29 adet özel mülkü de zorla gasp ettiler.

İsrail güçleri dün sabah da Ramallah şehrinin Aşağı Ramallah Mahallesi'nde esir İslam Ferruh'un ailesine ait evi bombaladılar. İsrail güçlerinin bu amaçla yaptığı baskın Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu ve birçok kişi yaralandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.